Woningaanpassing home > Advies home > Particulier > Zeven tips voor u.

"ervarings­deskundig en tot uw dienst..."

Zeven tips voor u!

Ir Grootveld bereikt besparingen door praktische combinaties toe te passen van moderne bouwmethoden, aanbouwunits en huisliftconcepten. Met slimme ontwerpideeën bieden kleine ruimten en ongebruikelijke vormen onvermoede mogelijkheden. Dat bespaart oppervlak en kosten. Denk ook aan de waardevermeerdering van uw kostbare woning door een doordachte verbouwing. Uw persoonlijke expert in duurzame, verantwoorde oplossingen is niet gebonden aan bedrijven, indicatiestellers of produktaanbieders.

Als Delfts ingenieur en architekt ontwerp ik voor elke situatie een creatief plan. Vaak zelfs meerdere praktische oplossingen waar u zelf niet aan denkt. Altijd esthetisch, passend bij de stijl van uw woning. Gebruiksruimten met hulpmiddelen en meubilair teken ik op schaal in. Eventuele tegenstrijdigheden komen zo direct aan het licht. Als lotgenoot ontwerp ik rondom de dagelijkse zorg. Maar het blijft uw woonplekje, het wordt nooit een "ziekenhuisje"...


(Lees meer...)

ontwerp huisaanpassing

advies en spreekuur
 
ontwerp huisaanpassing


Uw zeven tips:

1.

Investeer vroegtijdig in een grondige voorbereiding. Dat leidt doorgaans tot een lagere bouwsom en hoger subsidiebedrag. Fouten merkt u altijd pas achteraf, in het gebruik. De herstelkosten zijn dan vele malen hoger dan die van een goed doordacht bouwplan. Bedenk: "Pennywise can be Pound-foolish..."

2.

Hoe eerder u een deskundige bij uw plannen betrekt, hoe beter het resultaat wordt. Deze voorziet al dingen voordat u daar zelf op komt. Bedenk dat instanties niet erg genegen zijn om eenmaal ingenomen standpunten aan te passen, mocht u later in het proces tot gewijzigde inzichten komen.

3.

Met een grondige voorbereiding bespaart u kosten. De meeste winst is in het vroegste stadium te maken, omdat dan nog weinig vastligt. Bij elke stap worden de mogelijkheden kleiner. Uw investering in het begin (die u gewoon meefinanciert) staat in geen verhouding tot uw uiteindelijke aanpaskosten.

4.

U heeft altijd een kennis- en ervaringsachterstand ten opzichte van de partijen tegenover u. Onderhandelingen over u of uw huisgenoot kunnen emotioneel zijn. Heeft u op stressvolle momenten de goede argumenten paraat? Uw coach ondersteunt u op zakelijke wijze en weet wat praktisch en juridisch haalbaar is.

5.

Goede dagelijkse zorgverlening thuis is erg belangrijk. Maar uw kostbare woning moet in de eerste plaats leefbaar en huiselijk blijven. Met meer woongenot houdt u de zorg langer vol. Niet onbelangrijk is tenslotte nog het feit, dat een doordachte verbouwing doorgaans een blijvende waardevermeerdering oplevert.

6.

U haalt een ervaringsdeskundige in huis, met een academische opleiding tot architect (TU Delft) en kennis van de bouw- en subsidieregels. Met mijn deskundigheid en ervaring krijgt u altijd de best mogelijke ontwerpen voor uw persoonlijke woon- en zorgsituatie. Betrouwbaar en toekomstbestendig.

7.

Ergotherapeuten, Wmo-consulenten, bouwkundigen, leveranciers zijn bij uw huisaanpassing betrokken. Allemaal deskundigen, maar alleen op hun eigen terrein. Dus schort de onderlinge communicatie wel eens. Met verwarring, fouten en stress als gevolg. Uw coach verbindt alle vakgebieden. Hij overziet, bewaakt en coördineert.


­

adres grootveld architekt en adviseur
Site design and copyright by Ir Grootveld / Blinksoft.